Zaken doen over de grens. Steeds meer Limburgse ondernemers doen het of zouden het graag willen doen. Wat veel ondernemers echter niet weten is dat LIOF ze daarbij kan helpen en dat kost de ondernemer helemaal niets, want LIOF werkt voor ondernemers!

 

Recent is LIOF International Trade Development gestart. Kyra Manders en Rob Pijpers zijn binnen LIOF verantwoordelijk voor het ondersteunen van ondernemers die zaken willen doen over de grens of die al actief zijn buiten Nederland. Die grens hoeft overigens niet vlakbij te liggen. “We faciliteren, adviseren en helpen de Limburgse ondernemer die plannen heeft om in het buitenland te ondernemen,” legt Kyra uit. “Dat kan een ondernemer zijn die plannen heeft in Duitsland, maar ook een ondernemer die naar Frankrijk of China wil. We zijn er voor de ondernemer die de grens over wil, maar misschien nog niet weet hoe dat moet.”
LIOF-collega Rob Pijpers vult aan: “Het zijn niet alleen ondernemers die de stap naar het buitenland nog moeten zetten, maar ook ondernemers die al in het buitenland zaken doen, die kloppen bij ons aan. Omdat het even niet lukt in een bepaald land of omdat de ondernemer tegen andere regels aanloopt.”

 

350 kilometer
Kyra Manders: “Het is goed dat ondernemers weten dat LIOF er voor hen is. Onze kernbegrippen zijn Advies, Netwerk en Financiering. Als de regio groeit, groeit iedereen. LIOF International Trade Development helpt Limburgse ondernemers de kansen te benutten die het buitenland biedt. En dat die kansen er zijn moge duidelijk zijn met meer dan 350 kilometer grens met België en Duitsland, aldus Kyra.

 

Topsectoren
Bijzondere focus ligt op de Limburgse topsectoren Agrofood, Industrie en Logistiek. Sectoren waarin Limburg sterk is. Rob Pijpers: “Voor bedrijven in deze sectoren organiseren we handelsmissies naar het buitenland, zoals in juni naar de Transport Logistic-beurs in München of naar de Hannover Messe. Ook ontvangen we buitenlandse handelsdelegaties. Voorop staat steeds dat de Limburgse ondernemer er beter van wordt. Hij of zij kan gebruik maken van de kennis en het netwerk van LIOF. We leveren informatie en kunnen waardevolle contacten leggen omdat we samenwerken met organisaties zoals de Kamers van Koophandel, Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO), Brightlands Campussen en de provincie Limburg. Ook hebben we contacten met ambassades en consulaten,” zegt Rob.