Groot Variabel Onderhoud
BAM Infra voert in opdracht van Rijkswaterstaat Zuid-Nederland het Groot Variabel Onderhoud (GVO) uit aan de rijkswegen en kunstwerken in de regio Zuidoost (Limburg).

 

Het wegennet heeft periodiek onderhoud nodig. Onder groot variabel onderhoud valt onder
andere het vernieuwen van asfalt, het vervangen van voegovergangen en het herstel van kunstwerken. Met het groot onderhoud draagt men bij aan een vlotte en veilige doorstroming van het verkeer en een zo optimaal mogelijke bereikbaarheid van de regio.

 

Werkzaamheden A76 Kerensheide – grensovergang België
Van vrijdag 12 juni 2020, 20.00 uur tot zondag 14 juni 2020, 20.00 uur wordt in verschillende fasen gewerkt op de hoofdrijbaan van de A76 tussen knooppunt Kerensheide en de grensovergang met België (in westelijke richting).

 

Tijdens de avond en nacht van vrijdag – zaterdag en zaterdag – zondag is de A76 dicht en is geen verkeer richting Antwerpen en Brussel mogelijk. Zaterdag overdag tussen 11.00 uur – 19.00 uur is 1 rijstrook open voor verkeer.

 

Zondag om 12.00 uur is de hoofdrijbaan van de A76 weer open voor het verkeer. Wel moet nog tot 20.00 uur rekening worden gehouden met een afsluiting in knooppunt Kerensheide van de verbindingsweg van Maastricht richting Antwerpen en Heerlen richting Maastricht.

 

Omleidingsroutes
Weggebruikers in de richting van Antwerpen en Brussel krijgen tijdens de werkzaamheden te maken met de volgende omleidingen:

Vrijdag 20.00 uur tot zaterdag 11.00 uur en
Zaterdag 19.00 uur tot zondag 12.00 uur:

  • Verkeer op de A2 wordt van bij aansluiting 46 Roosteren omgeleid via Maaseik.
  • Verkeer op de A76 t.h.v. knooppunt Kunderberg wordt omgeleid via de A79, A2 en Luik (richting Brussel) of via A79 en Maastricht (richting Antwerpen).
  • Verkeer op de A76 ter hoogte van knooppunt Kerensheide richting Antwerpen wordt omgeleid via Maaseik. Verkeer richting Brussel rijdt via Maastricht.

 

Vragen en contact
Mocht u vragen, opmerkingen of klachten hebben, neem dan contact op met de omgevingsmanager van dit project:
Mike Heerekop (BAM Infra)
Tel. +31 (0)6 – 46 25 21 66
Email: mike.heerekop@bam.com

 

Downloads
Informatiefolder wegwerkzaamheden A76 Kerensheide – België
Fasering werkzaamheden Kerensheide – grens België
Verkeersmaatregelen GVO Zuid-Oost