LIOF, het Belgisch-Limburgse LRM en de Duitse NRW.BANK hebben eind april een overeenkomst getekend over het uitbreiden van hun samenwerking inzake grensoverschrijdende activiteiten. Dit met als doel om ondernemingen in de Euregio nog beter te faciliteren en ondersteunen.

 

De partners willen hun instrumenten, activiteiten en netwerken voor bedrijven en innoverende ondernemingen in de gehele regio op elkaar afstemmen en uitbreiden. Dit gebeurt onder meer door het organiseren van gezamenlijke evenementen.

 

Nieuwe stap
“Met deze partnership is een nieuwe stap gezet in het Euregionale ondernemerschap. Deze stap maakt het uitbreiden van bedrijfsactiviteiten in de nabije grens eenvoudiger en efficiënter. Dat is goed voor de bedrijven, maar ook voor de personele en economische groei van de regio. Door samen te werken, kennis te delen en ook de gezamenlijke aanpak van uitdagingen, zoals het tekort op de arbeidsmarkt, werken we aan een sterkere economische regio, ook voor het mkb,” zegt Joost van den Akker, demissionair gedeputeerde Economie en Kennisinfrastructuur van de provincie Limburg.

 

Ondersteunen
Tys van Elk, directeur van LIOF: “Deze samenwerking is een belangrijke volgende stap in onze ambitie om Limburgse bedrijven te ondersteunen bij hun ontwikkeling en innovatie. Wij zijn ervan overtuigd dat bedrijven van deze Euregionale samenwerking zullen profiteren.”