De Limburgse economie heeft het in het derde kwartaal aanmerkelijk beter gedaan dan in het kwartaal ervoor. Desondanks was de bedrijvigheid tussen 1 en 2 procent minder dan in 2019.

Dat meldt het CBS. Vooral Midden-Limburg deed het goed, daar was de krimp minder dan 1 procent. In Zuid-Limburg kromp de economie met 1 tot 2 procent, terwijl Noord-Limburg het slechts presteerde met een krimp van 2 tot 3 procent. Maar ook die krimp is fors minder dan het tweede kwartaal, toen de Limburgse economie 10 tot 12 procent kromp ten opzichte van het jaar ervoor.

Nederland
De regio’s Haarlemmermeer en Amsterdam krompen in het derde kwartaal 2020 het sterkst ten opzichte van een jaar eerder. Haarlemmermeer liet evenals in het tweede kwartaal de grootste krimp zien met een afname van 19 tot 21 procent. De economie in Amsterdam kromp tussen de 6 en 7 procent. In heel Nederland is nog sprake van krimp ten opzichte van vorig jaar. Ten opzichte van het tweede kwartaal 2020 nam het bruto binnenlands product (bbp) in het derde kwartaal van 2020 met 7,7 procent toe.

Verwachtingen
Het CBS verwacht dat de cijfers in het laatste kwartaal weer aanmerkelijk slechter zullen zijn als gevolg van de aangescherpte coronamaatregelen.