MKB-Nederland heeft de gemeente Kerkrade uitgeroepen tot MKB-vriendelijkste gemeente van Limburg. Burgemeester Jos Som nam vrijdagmorgen de prijs in ontvangst uit handen van MKB-Limburg-voorzitter Monique Princen.

Ook Wethouder economische zaken Dion Schneider (VVD Kirchroa) is erg verheugd met deze mooie erkenning en waardering door de lokale MKB ondernemers.

De Wethouder heeft zich de laatste jaren ingezet om de relatie met het MKB te intensiveren. Hij heeft de rol van de Gemeente van balie voor informatie en vergunningen omgezet in die van “partner in business”. Daarnaast heeft het Kerkraadse MKB een adviserende rol gekregen over te bepalen economisch beleid. Hiervoor heeft de Gemeente een convenant met de samenwerkende bedrijventerreinen gesloten. Dit alles heeft geleid tot een tevreden MKB in Kerkrade en uiteindelijk tot deze welverdiende verkiezing.

MKB-Nederland reikt eens in de twee jaren de prijs voor de MKB-Vriendelijkste Gemeente uit. Ondernemers spreken zich in dit grootschalige onderzoek uit over het lokale ondernemersklimaat. Deze prijs dient als stimulans voor de gemeenten om zich meer in te spannen voor het midden- en kleinbedrijf en moet een beter ondernemersklimaat dichterbij brengen.

De landelijke winnaar moet nog bekend worden gemaakt.