Met een nieuwe bedrijfsscan wil de Limburgse Werkgevers Vereniging (LWV) uitdagingen voor bedrijven in beeld helpen brengen. 

De praktijkgerichte HR-scan is ontwikkeld in samenwerking met het Lectoraat Employability van Zuyd Hogeschool en Leo Loopbaan. Met de ‘Future Proof Human Capital Scan’ wil de LWV Limburgse ondernemers helpen ontdekken of zij klaar zijn voor de toekomst. Thema’s zoals flexibel op- en afschalen, talentontwikkeling, duurzame inzetbaarheid en mobiliteit komen naar voren. Elke deelnemer aan de scan krijgt een eigen rapport dat tevens een vergelijking van zijn situatie maakt ten opzichte van branchegenoten.

Pijlers
De Future Proof Human Capital Scan richt zich op Limburgse ondernemingen met 10 tot 250 werknemers. Met de scan wordt een bedrijf op vier pijlers getoetst:

  • Strategie en Bedrijf, over de strategische verankering van (sociale) innovatie, randvoorwaarde voor succes.
  • Wendbaarheid & Flexibiliteit, over interne veranderingssnelheid en daarmee wendbaar en slagvaardig zijn.
  • Flexibel op- en afschalen, in een steeds volatielere omgeving tijdig kunnen aanpassen.
  • Employability & Duurzame Inzetbaarheid, ontwikkelen van medewerkers en verbeteren van hun duurzame inzetbaarheid.

Partners in het project zijn onder meer WSP, Leerwerkloket en LWV Business College. Bedrijven worden binnenkort uitgenodigd om deel te nemen aan de scan. De Future Proof Human Capital Scan is onderdeel van het landelijke project Perspectief op Werk. Hierin werken overheid, onderwijs en werkgevers samen om de arbeidsmarkt te versterken. De drie Limburgse arbeidsmarktregio’s hebben in dit kader samen met de Limburgse Werkgevers Vereniging actieplannen opgesteld, waar dit project een onderdeel van is.