De finalisten voor de MKB Limburg Prijs 2019 zijn bekend. Op 12 juni strijden Beej Benders uit Venlo, Maison Blanche Dael uit Maastricht en Re Use Materials uit Heerlen in de finale voor de hoofdprijs.

Bij de MKB Limburg Prijs draait het om maatschappelijke meerwaarde. Volgens het publiek voldoen voornoemde bedrijven dit jaar het best aan die voorwaarde.

 

Beej Benders
Bij finalist Beej Benders staat het regionale product centraal, waarbij samenwerking met andere ondernemers en leveranciers uit de regio hoog in het vaandel staat. Het personeelsbestand van Beej Benders is heel divers en ook mensen met een beperking krijgen een kans om in het arbeidsproces aan te sluiten.

 

Maison Blanche Dael
Finalist Maison Blanche Dael is een van de oudste winkels in de binnenstad van Maastricht, gespecialiseerd in het ambacht van het branden van koffie en pinda’s. Binnen het bedrijf is veel aandacht voor duurzaam en eerlijk zakendoen . De maatschappelijke betrokkenheid in binnen- en buitenland is groot. Alle bedrijfskeuzes zijn gebaseerd op betrokken ondernemen.

 

Re Use Materials
Finalist Re Use Materials in Heerlen tot slot voert gebouwinventarisaties uit om bouwprocessen circulair in te richten. Daarbij werkt het bureau met mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en zoekt het samenwerking met sociale ondernemingen in de regio. Bovendien is Re Use Materials ontwikkelaar van Cirdax, een materialen managementsysteem dat het mogelijk maakt om bijvoorbeeld hergebruik van materialen te bevorderen.

 

Jury
De jury onder voorzitterschap van Monique Princen, voorzitter van MKB-Limburg, zal de komende periode de drie finalisten bezoeken. Tijdens de jurybezoeken krijgen ondernemers de kans om hun bedrijf te presenteren en de jury ervan te overtuigen dat zij de hoogste maatschappelijke meerwaarde hebben.