Na de publieke stemronde zijn er nog acht kandidaten in de race voor de titel Ondernemer van het Jaar, een initiatief van De Limburger en WijLimburg. Deze week stellen we de laatste finalisten voor. Wie zijn zij, wat zijn hun drijfveren? In deel 7: directeur Mirjam Schroeder van Chocolate Company (Kerkrade).

Het gaat goed met Chocolate Company, het bedrijf dat Schroeder samen met haar echtgenoot Toussaint Claessens heeft opgericht en grootgemaakt. Begonnen in 2004 met een winkeltje in Aken met zelfgemaakte chocolademelk telt het bedrijf inmiddels 21 combi’s van café en chocoladewinkel in Nederland, België en Duitsland en worden de producten wereldwijd geëxporteerd.

Het succesnummer is de Hotchocspoon, waarmee de liefhebber zelf warme chocolademelk kan maken, in zestig verschillende smaken. Het Kerkraadse bedrijf verkoopt er per jaar ongeveer 1,8 miljoen stuks van.

 

Ambitie
Jaarlijks gaat een percentage van de opbrengst van de speciale Hotchocspoon naar het goede doel. Schroeder heeft bovendien de ambitie om vanaf september 2020 95 procent van de producten te maken met duurzaam geproduceerde chocolade.

 

Lees hier het volledige interview.
Voor een overzicht van alle OVHJ-finalisten, klik 
hier.