Een mogelijke verklaring voor de ongelukken op de Reeweg ziet Gemeente Landgraaf in een verkeerde inschatting van de gereden snelheid op de Reeweg. Hoewel er ook nog andere mogelijke oorzaken zijn toch reden genoeg om dit gevaarlijke kruispunt, waar de afgelopen 8 jaar maar liefst 8 keer een soortgelijk ongeluk gebeurde, eindelijk aan te gaan pakken.

 

Op het kruispunt komen twee wegen bij elkaar waar een maximumsnelheid van 50 kilomter per uur geldt. Het is de verbinding tussen Abdissenbosch en de Buitenring Parkstad Limburg en wordt veelvuldig gebruikt door vrachtverkeer. Een rotonde heeft de voorkeur boven de goedkopere opties zoals verkeerslichten of brede middengeleiders. De eerste optie zou namelijk de meest veilige zijn.

 

Bij de aanleg van de rotonde pakt de gemeente meteen een aantal andere onveilige plekken rond het kruispunt aan. Zo is niet de gehele Vogelzankweg voorzien van een stoep en zijn voetgangers dus genoodzaakt op de rijbaan te lopen. Ook staan op dezelfde plek vaak auto’s hinderlijk op straat geparkeerd. Reden genoeg dus om een deel van de groenstrook op te offerten voor een trottoir en parkeerplaatsen.

 

De aanleg van de langverwachte rotonde staat gepland voor augustus 2023.