De WBSO is een subsidie voor R&D-kosten waarmee de overheid ondernemers stimuleert om te innoveren. Hoe werkt zo’n aanvraag in de praktijk? Hoe overtuigt u in 1.500 tekens? Wat komt er bij kijken en hoe behaalt u maximaal resultaat? Welke kosten en uitgaven mag u opvoeren? In de online werksessie met TRIAS op 9 december 2020 om 16.00 uur krijgt u binnen één uur kosteloos en praktisch toepasbaar advies, gericht op uw specifieke situatie.

Schrijf je nu in!

Meer dan 60% van de bedrijven is bezig met het ontwikkelen van nieuwe producten, diensten of processen. Dat kost tijd én geld!

De WBSO – de meest gebruikte subsidieregeling van Nederland – heeft betrekking op alle kosten van research & development. Bedoeld voor organisaties die zich bezighouden met technisch wetenschappelijk onderzoek en de ontwikkeling van technisch nieuwe fysieke producten, productieprocessen of apparatuur.

 

Effectief het maximale resultaat

Tijdens de online sessie neemt een ervaren adviseur van TRIAS u mee in do’s en don’ts. Aspecten die aan bod komen zijn welke kosten en uitgaven opgevoerd mogen worden en de keuze tussen het forfaitaire tarief of werkelijke kosten en uitgaven. Daarnaast wordt ingegaan hoe de aanvraag tekstueel het beste geformuleerd kan worden. Want hoe overtuig je in 1.500 tekens de adviseur van RVO van de technische uitdagingen van jouw project? En op welke manier beschrijf je het beste waarom het project technisch nieuw is? Kortom, u leert hoe u eenvoudig en effectief het maximale resultaat haalt uit uw eigen WBSO-aanvraag.

 

Online sessie 

De sessie start met een plenair deel, waarna er volop gelegenheid is voor uw specifieke vragen en om één op één een toegespitst advies te krijgen van een professioneel subsidie-adviseur. Benieuwd naar de mogelijkheden en kansen voor uw WBSO-aanvraag? Schrijf dan snel in!

 

Informatie vooraf 

 • Werkelijke kosten en uitgaven
  Dit is een informatie filmpje over de WBSO-regeling waarbij uitleg gegeven wordt welke kosten & uitgaven er opgenomen worden in de subsidie.
  Bekijk de video
 • Subsidie hoogte en forfaitair tarief.
  Dit is een informatie filmpje over de WBSO-regeling waarbij uitleg gegeven wordt over hoe je de hoogte van je subsidie berekend en wat het forfaitair tarief inhoudt.
  Bekijk de video
 • Hoe houd ik een WBSO-administratie bij?
  In dit filmpje wordt uitgelegd op welke wijze de WBSO administratie bijgehouden moet worden.
  Bekijk de video