De Campus in Kerkrade-West heet voortaan Flexiforum. Na een intensieve periode van aanpassing wordt het voormalige schoolgebouw aan de Spekhofstraat 15 weer volledig in gebruik genomen. De eerste nieuwe huurder is Kindercentrum Ratatouille. Afgelopen week werd het huurcontract getekend.

De gemeente is blij dat er na jaren leegstand eindelijk weer een bestemming komt voor dit prachtige schoolgebouw.

“We kunnen weer vooruitkijken en maken een vliegende start. Het aantal huurcontracten dat klaar ligt voor ondertekening is namelijk veel hoger dan eerder werd verwacht,” aldus wethouder Tim Weijers (Vastgoed). “De bestemming is gebaseerd op de thema’s ‘leren en werken’. Huurders zijn zowel maatschappelijke organisaties, dienstverleners als commerciële bedrijven. Deze mix van huurders moet van Flexiforum een levendige community maken.”
De naam Flexiforum is afgeleid uit het oude Rome; Forum voor de openbare ruimte (forum) waar evenementen en bijeenkomsten plaatsvonden. Flexi, afgeleid van het Romeinse flessibile, staat voor soepel, buigzaam en lenig, de manier waarop partijen samenwerken. Flessibile is tevens een Italiaanse muziekterm, dat weer past bij Kerkrade als klankstad. De combinatie staat voor de soepele samenwerking van alle gehuisveste partijen rondom het centrale plein in het gebouw.

 

Kindercentrum Ratatouille

Kindercentrum Ratatouille heeft de afgelopen maand hard gewerkt om de door haar gehuurde ruimte klaar te maken voor gebruik.
Ratatouille verzorgt kinderopvang en buitenschoolse opvang in een 24/7 concept. In juli zal Ratatouille starten met de eerste groepen en daarna langzaam uitbreiden. Ratatouille is tevens een leerbedrijf voor studenten in de kinderopvang. In een zeer ruime setting en fraaie inrichting kunnen straks 64 kinderen in de leeftijd van 0-4 jaar en 30 kinderen in de leeftijd van 4 –12 jaar worden opgevangen.

 

Nieuwe en vertrouwde gezichten

Stichting Popmuziek, de vrije akademie Vazom en de vakopleiding voor de Installatiebranche waren al tijdelijke gebruikers van Flexiforum en zullen vanaf 1 juli ook hun plek in het gebouw gaan huren.
Per 1 juli zullen ook de Ruilwinkel, de stichting Spelend Kind en de Voedselbank hun intrek nemen. In de daaropvolgende maanden zullen nog diverse andere partijen verhuizen naar Flexiforum.

 

Kijken op afspraak

Het feit dat Flexiforum 1 juli echt in gebruik genomen wordt, betekent dat het gebouw vanaf dat moment ook open is voor bezoek. Het officiële openingsmoment is vooralsnog gepland in oktober. Belangstellenden die voor die tijd al een kijkje willen nemen, zijn welkom maar in verband met de coronamaatregelen alleen op afspraak. Voor een afspraak kan een berichtje gestuurd worden naar: info@flexiforum.nl