Meer dan 50 jaar geleden onstonden de eerste plannen voor een Buitenring. Vanaf het begin van dit millennium werden die plannen samen met de regio verder uitgewerkt. In februari 2014 startte men met de aanleg van een aantal delen van de Buitenring en op 11 maart 2015 kreeg men groen licht van de Raad van State voor de aanleg van de gehele Buitenring. Binnenkort worden de werkzaamheden aan deze 26 kilometer lange ringweg tussen Beekdaelen, Brunssum, Landgraaf, Kerkrade en Heerlen afgerond en kan de volledige Buitenring met aansluiting Nuth in gebruik worden genomen. Het is dan ook na een jarenlange voorbereiding en inzet tijd voor een feest!

 

Graag nodigt Eric Geurts (gedeputeerde Provincie Limburg) u, mede namens de Stadsregio Parkstad Limburg, de betrokken Parkstadgemeenten, Rijkswaterstaat, IBA Parkstad, Cultura Nova en Toneelgroep Maastricht, uit voor de officiële openingmanifestatie van de Buitenring Parkstad Limburg met een voorstelling van Toneelgroep Maastricht.

 

Deze manifestatie zal plaatsvinden op zondag 1 september a.s. vanaf 20.45 uur nabij het turboverkeersplein in Nuth.

 

Deelname aan de officiële opening als genodigde kan alleen na aanmelding. Aanmelden kan tot en met vrijdag 21 juni. Na aanmelding wordt u te zijner tijd een programma toegezonden en ontvangt u informatie over aanrijroutes en parkeren.

 

Aanmelden kan door hier te klikken.