De Brightlands Digitale Werkplaats MKB helpt ondernemers bij vraagstukken op het gebied van digitalisering;  van het gebruik van data voor een optimale inrichting van je bedrijfsprocessen, tot de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van kunstmatige intelligentie. Maar ook vragen over automatisering en het op orde krijgen van de website. De werkplaats – een initiatief van de Brightlands Smart Services Campus en partners – brengt vraag en aanbod bij elkaar.

De werkplaats fungeert als een overkoepelend one-stop-shop met een community, experts uit het bedrijfsleven en kennisinstellingen. De ondernemer krijgt onafhankelijk advies en deelnemen aan inspiratiesessies, kennisevents en een opleiding volgen op de AI Academy (AI = Artificial Intelligence). Naast een fysieke ontmoetingsplek op de campus in Heerlen zijn er online mogelijkheden om contact te leggen en antwoord te krijgen op vraagstukken.

Waarom deze werkplaats?
Brightlands Digitale Werkplaats MKB draagt bij aan een toekomstbestendig MKB in de provincie Limburg. Het MKB is immers de motor aan de welvaart van de lokale economie. Digitalisering draagt bij aan de vitaliteit van het MKB en daarmee aan het behoud en creëren van werkgelegenheid. Uit diverse onderzoeken blijkt dat amper de helft van de ondernemers überhaupt bezig is met digitalisering.

Om op termijn niet de aansluiting te verliezen, is het voor ondernemers van belang om:
1. bedrijfsprocessen te verbeteren;
2. op de hoogte te blijven van de nieuwste ontwikkelingen en trends;
3. gebruik te maken van de digitale kansen;
4. slimmer om te gaan met data en technologie die al beschikbaar is;

Zes voordelen van de MKB Digitale Werkplaats 

  1. Onafhankelijk advies van onze business developer op het gebied van de inzet van digitale technologie.
  2. Alle benodigde expertise van digitale technologie en kennis binnen handbereik (zowel bedrijven als studenten).
  3. Overzicht van alle digitaliseringsinitiatieven in de provincie is voorhanden.
  4. Toegang tot subsidiemiddelen (i.s.m. onder meer LIOF).
  5. Begrijpelijke opleidingen en cursussen op het gebied van digitalisering (i.s.m. onder meer workshops Waardecreatie met AI, AI Academy).
  6. Organisatie van Inspiratiesessies (bijvoorbeeld de Smart Manifacturing Day).

In contact komen met de Digitale Werkplaats? Neem contact op met:
Jordy.rijksen@brightlands.com, tel +31 6 13127649.