Via deze weg informeren wij u graag over werkzaamheden aan de Parallelweg, vanaf de rotonde met In de Cramer tot en met de ingang van Hotel Van der Valk. Voor schets van het werkgebied klik hier.

 

Afgelopen najaar is aannemer KWS begonnen met werkzaamheden aan de Parallelweg, een nieuwe weginrichting en nieuw asfalt. In december 2019 heeft men de werkzaamheden vanwege verschillende omstandigheden stil gelegd. Deze gaat men de komende periode verspreid in 3 delen alsnog oppakken.

 

Deel 1: Is het aanbrengen van het fietspad en het trottoir op de rotonde.

 

Gevolgen bereikbaarheid:
Voor het uitvoeren van de werkzaamheden zal telkens één rijbaan worden afgesloten. Om de gevolgen voor het verkeer te beperken worden verkeersregelaars ingezet die het verkeer gaan reguleren.

 

Voor het verkeer vanaf de N281 naar In de Cramer/Woonboulevard/Parallelweg betekent dit het volgende:

  • Auto’s kunnen door rijden;
  • Vrachtwagens en bussen worden door de verkeersregelaars omgeleid via de N281 naar de afrit Beersdalweg.

Voor het verkeer vanaf In de Cramer/ Woonboulevard/ Parallelweg betekent dit het volgende:

  • Auto’s kunnen door rijden;
  • Vrachtwagens en bussen worden door de verkeersregelaars omgeleid via de woonboulevard naar de N281.

 

Men adviseert u om aan uw leveranciers die via de N281 komen door te geven om via de afrit Beersdalweg en daarna de Woonboulevard te rijden.

 

Door deze verkeersmaatregelen zal het verkeer enige vertraging oplopen, maar blijft uw bereikbaarheid verder ongewijzigd.

 

Planning
De werkzaamheden en verkeersmaatregelen zijn van toepassing maandag 17 februari tot en met donderdag 20 februari. De tijdstippen zijn: maandag 17/02 van 09.00 uur tot 17.00 uur, op de andere dagen van 07.00 uur tot 17.00 uur.
Deze planning kan uitlopen afhankelijk van de weersomstandigheden.

 

Buiten deze tijden is de weg open en kan het verkeer, inclusief vrachtwagens, zoals normaal rijden.

 

Deel 2 en deel 3:
In deze delen wordt de rotonde vervangen en wordt de toplaag asfalt aangebracht. voor de benodigde verkeersmaatregelen is een vergunning van de Provincie nodig. Deze procedure wordt binnenkort opgestart en duurt enkele maanden. Zodra hier meer duidelijkheid over is gaat men u hierover informeren.

 

Als u vragen of opmerkingen heeft, dan kunt u hiervoor contact opnemen met:
Rokus Korporaal
Tel. 045-5604199
E-mail: r.korporaal@heerlen.nl