Rond 1 uur ’s nachts, op een werkdag, komt er een auto aanrijden. Het betreffende voertuig parkeert voor een bedrijf dat om 17.00 uur zijn deuren sluit, direct naast één van de cameramasten. 2 heren stappen uit en lopen langs het hekwerk van het bedrijf. Zij kijken om zich heen en klimmen over het hekwerk. Na een minuut of 13 ziet men in de meldkamer dezelfde heren weer terug over het hekwerk klimmen met draagzakken bij zich. Men begeeft zich richting auto maar al voordat zij deze bereikt hebben worden zij in de boeien geslagen.

 

Dit soort voorbeelden maakt de meldkamer maandelijks diverse malen mee. Waar camera toezicht een aantal jaren geleden nog een hot issue was en thema’s zoals privacy regelmatig aan de orde kwamen, zijn wij vandaag de dag collectief camera blind geworden. We zien ze niet meer hangen of geloven zelfs dat er toch niets mee gedaan (kan) worden. Uit bovenstaand voorbeeld blijkt maar weer dat dit niet het geval is!

 

Aan de hand van dit voorbeeld blijkt wel hoe belangrijk het is dat uw protocollen actueel zijn en de meldkamer dus weet wanneer uw bedrijf sluit en wanneer er dus wel/niet mensen aanwezig zullen zijn. Zijn medewerkers langer of korter aan het werk dan bij Bosec bekend is? Geef dit door! Dit kan per e-mail naar meldkamer@bosec.net of telefonisch via 045-5441448. Vergeet dan niet het bij u bekende aansluitnummer te vermelden. Mocht dit niet meer bekend zijn dan komt Bosec ook graag even persoonlijk bij u langs om het protocol gezamenlijk door te nemen.

 

 

Dit zijn slechts de acties die zijn ondernomen aan de hand van het collectief cameratoezicht. De gebeurtenissen op private terreinen van bedrijven zijn hier niet weergegeven.