Kerkrade

Mevrouw dr. P. Dassen-Housen (Petra) is februari 2019 voorgedragen als burgemeester voor de gemeente Kerkrade. Zij volgt per 11 juni 2019 Jos Som op en is de eerste vrouwelijke burgemeester van Kerkrade. De 46-jarige Petra Dassen, geboren in Kerkrade werkte voorheen op de universiteit van Aken en werd in 2015 Beste Bestuurder van een kleine gemeente (Beesel). Ook in 2018 mocht zij deze titel dragen.

Sinds 2000 zwaaide Jos Som de scepter over Kerkrade. Hij zou in december 2018 met pensioen gaan, maar omdat er nog geen opvolger was gevonden, bleef de burgervader nog even zijn functie vervullen. Wij danken Jos Som voor de prettige samenwerking sinds de start van BTM in 2004.

Beekdaelen

Eric Geurts is 28 mei jl. door de gemeenteraad van Beekdaelen voorgedragen als eerste burgemeester van de nieuwe fusiegemeente. Geurts volgt Bas Verkerk op, die sinds 1 januari dit jaar waarnemend burgemeester is van Beekdaelen. De 49-jarige Eric Geurts is momenteel demissionair gedeputeerde Mobiliteit, Stedelijke Ontwikkeling en Toerisme bij de Provincie Limburg. Met de provinciebestuurder krijgt Beekdalen een burgemeester die het klappen van de zweep kent. Eric was jarenlang wethouder in buurgemeente Brunssum.

 

Wij wensen beide nieuwe burgemeesters veel succes en plezier bij deze nieuwe uitdaging!