Vandaag de dag zijn elektrische auto’s niet meer weg te denken uit het straatbeeld. Wellicht heeft u zelf een elektrische auto, een van uw collega’s, of een aantal van uw klanten. Hoe fijn is het dan als u niet meer hoeft na te denken waar u gaat laden, maar u gewoon kunt laden terwijl u en uw collega’s aan het werk zijn. Of voor uw klanten die bij u op bezoek komen. NieuweStroom denkt hierin graag met u mee en stelt u op de hoogte van de laatste wet- en regelgeving.

Vanaf 2020 geldt er een nieuwe wetgeving met betrekking tot laadpalen. Dit houdt in dat er per parkeerplaats met meer dan 10 parkeervakken minstens 1 laadpaal dient te staan en er infrastructuur dient te liggen voor 1 op de 5 parkeervakken!

NieuweStroom heeft als maatschappelijk doel de stroomversnelling te creëren naar een schoon en toekomstbestendig energiesysteem. NieuweStroom gelooft dat samenwerken met ondernemers daarin essentieel is, om samen de transitie naar elektrisch rijden te versnellen. Maar hoe help je ondernemers (steeds meer) te verduurzamen, terwijl ze druk bezig zijn met hun bedrijf? NieuweStroom bedenkt voor ondernemers daarom slimme en duurzame oplossingen, die hen tegelijkertijd een beloning kunnen opleveren.

 

De belangrijkste voordelen

 

  1. Extra omzet voor uw bedrijf

Als u wilt, geeft u gasten de mogelijkheid hun auto aan uw laadpaal op te laden. De grootste zorg van elektrische rijders is het nog lang niet volgroeide netwerk van laadpunten. Daar speelt u mooi op in. U kunt een laadprijs instellen voor gastladers, terwijl u zelf de werkelijke beursprijs volgt. Dit levert u direct geld op. U heeft natuurlijk de mogelijkheid om meerdere laadpalen te laten plaatsen.

  1. Met NieuweStroom goedkoop laden

NieuweStroom koppelt uw laadpunten rechtstreeks aan de dynamische prijzen van de daghandelsbeurs. De daghandelsbeurs biedt historisch gezien de beste kans op de laagste prijs voor stroom. Dit betekent dus ook dat u en uw personeel goedkoop kunnen laden.

  1. Smart charging

Smart charging maakt het mogelijk om elektrische auto’s automatisch te laten opladen op tijden dat het elektriciteitsnet niet zo zwaar belast wordt, de dynamische prijzen laag zijn en  zonder dat de automobilist daar iets van merkt. Met smart charging wordt de beperkt beschikbare laadcapaciteit verdeeld zonder dat auto-eigenaren daar last van hebben. Smart charging draagt zodoende bij aan een betrouwbaar elektriciteitsnetwerk en lagere laadtarieven

 

Een voorbeeld van het verdienmodel voor gastladen

Als u uw auto laadt met de laadpassen, volgt u de werkelijke beursprijzen voor elektriciteit. Voor gastladers stelt u een vaste prijs in per kWh, bijvoorbeeld 24 eurocent/kWh excl. btw. Indien u in totaal op uw locatie meer dan 10.000 kWh per jaar verbruikt, houdt u maar liefst 50% tot zelfs 70% van deze opbrengsten over als winst, terwijl uw gasten niet duurder uit zijn ten opzichte van thuisladen of openbaar laden. Hoeveel u exact verdient hangt af van hoeveel laadpalen u plaatst, hoe vaak gasten laden, de dynamische prijzen voor elektriciteit, en de energiebelastingen (afhankelijk van uw totale verbruik).

 

Vraag direct vrijblijvend een gesprek aan met NieuweStroom
Onze energieadviseurs zullen proberen de aankomende tijd bij u langs te komen. Mocht dit onverhoopt niet lukken of wilt u meteen een afspraak maken. Mail dan uw naam, bedrijfsnaam, adres en telefoonnummer naar info@nieuwestroom.nl. Refereer meteen even aan deze mail!