In 15 jaar is Luijten Groentechniek B.V. met 35 medewerkers uitgegroeid tot een onderneming van formaat. Niet alleen in de omvang van opdrachten, ook de grote diversiteit aan projecten maakt het bedrijf bijzonder. Nadat Remy Luijten op 11 juni 2003 begon als hovenier met de aanleg en onderhoud van tuinen, werden al snel andere onderdelen toegevoegd. Steeds was het credo: het ontzorgen van de opdrachtgevers door snel, efficiënt en flexibel te handelen. Nazorg hoorde standaard bij ieder project. Het alles in één hand willen houden, betekende dat het bedrijf zich steeds meer ging toeleggen op een totaalpakket van diensten. Met het inrichten van een Design & Construct-afdeling was het bedrijf in staat de opdrachtgevers breed te adviseren. Persoonlijke wensen van klanten werden gerealiseerd door aanschaf van moderne machines en het aanstellen van deskundige medewerkers. Luijten Groentechniek was daardoor steeds in beweging: innovatief, met nieuwe trends en nieuwe technieken. Tuinaanleg, groenonderhoud, grondverzet, transport, boomverzorging, gladheidbestrijding, civiele techniek, waterbouw en reinigingstechniek werden vaste onderdelen van het bedrijf. Zo zette de groei van het bedrijf zich verder door.

 

Greenspot & Co
Dit bedrijfsonderdeel wil door het bouwen van natuurspeeltuinen een bijdrage leveren aan de motorische, sociaal-emotionele en geestelijke ontwikkeling van kinderen. Het zet kinderen aan tot meer gevarieerd en creatief speelgedrag. Ook Greenspot & Co werkt volgens het Design & Construct-principe. Dit betekent dat het bedrijf vanaf het allereerste plan, bij het project betrokken is. De opdrachtgevers zijn Natuurmonumenten, scholengemeenschappen en overheden.

 

Equipment Service Zuid
Dit onderdeel is in 2017 toegevoegd aan de bedrijvengroep. Het levert bedrijven alle machines voor civiele techniek, groenvoorziening, reiniging, bouw en transport. Verhuur, inkoop, verkoop of onderhoud van machines behoort tot de mogelijkheden. Speciaal opgeleide medewerkers, waaronder machinisten en monteurs, zijn bekend met de nieuwste technieken en onderhouden van het materieel. De nieuwste investering is de aanschaf van een 17 tons mobiele kraan met 3D-GPS-machinebesturing. Deze is uitermate geschikt voor secuur grondverzet en profileerwerk.

 

Nieuwbouw gerealiseerd
Onder de naam Luijten Groep heeft het bedrijf op 3 april 2018 zijn nieuwe locatie in gebruik genomen op bedrijventerrein De Horsel aan de Thermiekstraat 21 in Nuth, gemeente Beekdaelen. Kantoor en werkplaats liggen naast elkaar. De loods, met een oppervlakte van 1.500m², bevat twaalf verschillende units, zodat elk team beschikt over een eigen deel van de loods. De nieuwe inrichting betekent aanzienlijke efficiëntiewinst. Logistiek gezien is het bedrijf snel bereikbaar. In juni 2018 heeft het bedrijf 530 zonnepanelen op de daken laten plaatsen. Dat betekent dat de huidige locatie voor wat betreft elektriciteit energieneutraal is en het bedrijf er naar streeft om zelfvoorzienend te zijn met aandacht voor CO² reductie.

 

Open Dagen op zaterdag 18 en zondag 19 mei
Luijten Groep is trots op zijn nieuwe locatie in Nuth. Tegelijkertijd is het ruim 15 jaar geleden dat het bedrijf in Wijnandsrade werd opgericht. Een goede reden om dit samen met medewerkers, klanten, leveranciers en zakenrelaties te vieren. Ook andere mensen die Luijten Groep een warm hart toedragen of graag willen zien hoe het bedrijf zich heeft ontwikkeld, zijn van harte welkom. Er is een demonstratie van de meest moderne machines die op verschillende projecten toepasbaar zijn. De open dagen vinden plaats op zaterdag 18 mei van 10.00 tot 16.00 uur en op zondag 19 mei, eveneens van 10.00 tot 16.00 uur op de bedrijfslocatie: Thermiekstraat 21 in Nuth.