Martijn Wismans is per (uiterlijk) 1 november de nieuwe algemeen directeur van Roda JC Kerkrade. De 43-jarige Wismans is afkomstig uit Hegelsom en werkte de afgelopen 17 jaar in verschillende functies voor Inalfa Roof Systems in Venray. Hij was met name werkzaam in commerciële functies. Wismans is in zijn vrije tijd ook voorzitter van Voetbalvereniging Hegelsom.

Joop Janssen is de nieuwe voorzitter van de raad van commissarissen. De geboren Heerlenaar was tot voor kort CEO van Aperi Cooperation, een Californisch bedrijf gespecialiseerd in Media Cloud Software. Daarnaast kent hij als internationaal ondernemer en investeerder de wereld van sportmedia, technologie en tv-rechten goed en onderhoudt hij contacten met FIFA, UEFA en de Eredivisie CV. Janssen is oud-volleybalinternational en voormalig bestuurder van een volleybal top-eredivisieclub. De vijfkoppige Raad van Commissarissen zal verder bestaan uit Claudia Keuters (Finance & Control), Robert-Jan Lambrichs (HR/Juridisch), Ralph Bongaerts (Commercie) en René Trost (Voetbalzaken).

Voorzitter Joop Janssen: “Er wacht ons een uitdagende taak. Roda JC Kerkrade is de afgelopen jaren sportief en bestuurlijk door allerlei omstandigheden teruggeworpen en het is aan Martijn en zijn team om de club in rustig vaarwater te brengen en de weg omhoog in te zetten.”