Na twee jaar van onderhandelen is de overname van Werkvoorzieningschap Oostelijk Zuid-Limburg (WOZL) door Multifix Group uit Bergeijk sinds 1 februari officieel.

Dat de overname alsnog is gelukt, heeft vooral te maken met de aantrekkende economie waardoor over een stabiel orderpakket onderhandeld kon worden. Multifix Group (160 medewerkers) heeft vestigingen in Bergeijk (hoofdkantoor), Geldrop, Slowakije, Shanghai en per 1 februari 2019 ook in Brunssum. De werkzaamheden van de 240 medewerkers die werken in de kabelbomenfabriek van WOZL worden overgenomen door Multifix en de continuïteit van werkgelegenheid is in ieder geval voor de komende vijf jaar geborgd. De integratie zal heel 2019 in beslag nemen.

Afgerond
“We hebben altijd geloofd in het concept, maar externe omstandigheden gooiden eerder roet in het eten. Nu zijn we blij dat de overname uiteindelijk is afgerond. Multifix Wiring and Assembly, zoals de locatie in Brunssum zal gaan heten, is een prima aanwinst in onze groep. De voorwaarden die er nu liggen, geven ons vertrouwen in een duurzame samenwerking en de mogelijkheid tot het uitbouwen van onze activiteiten”, aldus Arno Heesters, commercieel directeur van Multifix Group.

Werkgelegenheid
Fred Dijk, algemeen directeur / secretaris van WOZL: “Het ondernemerschap van Multifix Group zorgt ervoor dat werkgelegenheid voor een grote groep mensen behouden blijft. Tevens is met deze overname een belangrijke mijlpaal behaald, namelijk het vervreemden van de laatste risicovolle activiteit van WOZL.”