Combinatie JD Sports en GXO Logistics, vestigt haar distributie-centrum voor Europa op industrieterrein De Beitel in Heerlen. GXO Logistics, een van ‘s werelds grootste logistieke bedrijven, gaat voor JD Sports, een van de grootste retailers in sports, fashion en buiten sport artikelen, de logistieke afhandeling voor heel Europa verzorgen. De vestiging in Heerlen biedt vanaf begin 2024 werk aan ruim 1500 mensen. Daarmee hoort de combinatie JD Sports/ GXO Logistics gelijk bij de grootste werkgevers in de regio. Het gaat om een breed scala aan banen, van onderhoudsmensen tot IT-ers en van orderpikkers tot managers. De gemeente gaat samen met het bedrijf op zoek naar de juiste werknemers.

Wethouder Martin de Beer is trots dat JD Sports voor Heerlen kiest. “Wij werken aan duurzame, gezonde en toekomstbestendige werkclusters. JD Sports past goed bij het hoogwaardige logistieke cluster in Parkstad met bedrijven als Ceva, Medtronic, Abbott en DocMorris. De nieuwe arbeidsplaatsen bieden perspectief aan werkzoekenden uit de regio. Zo blijven we een aantrekkelijke stad om te wonen, te werken en te verblijven.”

Samenwerking gemeente en bedrijfsleven

Door herontwikkeling van de Beitel 80 zijn de bestaande gebouwen gesloopt en wordt op deze locatie het nieuwe duurzame logistieke centrum voor JD Sports gerealiseerd. Het Ondernemershuis van de gemeente Heerlen heeft zich samen met de ontwikkelaar Panattoni en JD Sports ingespannen om deze ontwikkeling tot een succes te brengen. JD Sports is ervan overtuigt dat Heerlen en Parkstad de ideale regio is om de Europese markt te bedienen. Onder meer vanwege de centrale ligging in Europa, de goede bereikbaarheid, de aanwezigheid van potentiële werknemers en een nauwe samenwerking tussen overheid, bedrijfsleven en onderwijs.

Parkstad economisch in de lift

De regio Parkstad zit economisch in de lift. Vooral op de bedrijventerreinen komen er veel nieuwe vestigingen en uitbreidingen met een daarbij horende groeiende vraag naar personeel. De medisch-logistieke sector is in deze groei een belangrijke motor, maar ook in het MKB is sprake van versterking en expansie. Samen betekent dit een boost voor de werkgelegenheid en het economisch klimaat in Parkstad.

Niewbouw GXO en JD