Een recordomzet in juni, structurele investeringen, nieuwbouw in Kerkrade en geen omzetverlies ondanks de coronacrisis. Het gaat erg goed met de Berner Group.

 

De Berner Group is het moederbedrijf van het Nederlandse Berner Produkten, dat zich richt op (online) verkoop van verbruiksmaterialen, chemie, gereedschappen en services aan professionals in de automotive, bouw en industrie. Het Duitse familiebedrijf met 8200 medewerkers is in 23 Europese landen actief en kent momenteel vooral een sterke groei in e-commerce en contact center. Met een stijging van 13% realiseerde Berner in juni een recordomzet van zo’n 100 miljoen euro. De totale omzet van het boekjaar 2019/2020 (gerekend van 1 april 2019 t/m 31 maart 2020) bleef met ruim een miljard euro nagenoeg gelijk aan het jaar eerder.

 

Intraday
Door de goede resultaten, zet Berner investeringen door en blijft de nieuwsbouw in Kerkrade op koers. Op dit moment worden de laatste voorbereidingen getroffen voor de verhuizing van de producten uit het huidige logistieke centrum in Landgraaf. De beschikbare bedrijfsruimte wordt vergroot van 7.000 naar 25.000 vierkante meter, waarbij een uitbreiding tot 40.000 mogelijk is. Het aantal artikelen op voorraad kan vergroot worden van 18.000 naar 25.000. Vanuit Kerkrade gaat Berner niet alleen de Benelux, maar ook de metropool regio Rhein-Ruhr bedienen. Doel is om klanten nog op de dag van bestelling te beleveren (intraday).