Werknemers wisselen steeds vaker van baan; het aantal mensen dat van werkgever verandert is de afgelopen tien jaar nog niet zo hoog geweest. De werkloosheid is zeer laag (3,4% in februari 2019) en er is een recordaantal nieuwe vacatures. Werknemers die actief op zoek zijn naar een andere baan hebben een grote keuze bij het maken van een overstap. Ruim een derde van hen zoekt een vergelijkbare functie bij een ander bedrijf en één op de drie zoekt een andere functie bij een ander bedrijf.

Maar ook een groot aantal werknemers dat zich niet actief oriënteert op een andere baan, staat ervoor open om over te stappen als zich iets interessants zou aandienen. Daardoor bedraagt het percentage werknemers dat helemaal niet op zoek is naar een nieuwe baan ‘slechts’ 37,8 procent, volgens onderzoek van Randstad.

 

Voor ondernemers betekent dit dat het makkelijker is om personeel te werven bij andere bedrijven, en daar kan een succesvolle werkenbij-site een rol in spelen. Op zo’n plek vinden kandidaten niet alleen uw vacatures, maar ook andere informatie over het bedrijf, zoals ontwikkelmogelijkheden of het duurzaamheidsbeleid.

 

Testimonials van werknemers over het werken bij het bedrijf, in de vorm van een blog of vlog zijn ook zeer geschikt om te laten zien wat de onderneming bijzonder maakt en dragen bij aan een levendige en authentieke uitstraling. Handige informatie over het maken van een informatieve werkenbij-site vindt u hier.

 

Een werkenbij-site kan een belangrijk onderdeel vormen van uw recruitmentproces en zelfs bijdragen aan het vinden van die kandidaten die niet actief op zoek zijn naar een andere functie.