Cybercriminelen worden er steeds handiger in om via phishing gevoelige gegevens te ontfutselen. Hoe weerbaar is jouw onderneming? Geef je op voor de gratis MKB Phisingtest en zie zelf of jij en je medewerkers bestand zijn tegen phishing.

Je kan dit een soort digitale brandoefening noemen. Bij een phishing test wordt een phishingaanval gesimuleerd. Uw medewerkers ontvangen een email die alle kenmerken van een phishing e-mail heeft. In tegenstelling tot een echte phishing e-mail worden gebruikersnamen of wachtwoorden niet geregistreerd en worden geen programma’s zoals virussen of trojans geïnstalleerd. Na afloop van de test krijgen uw medewerkers feedback en tips hoe ze in de toekomst phishing e-mails beter kunnen herkennen. Het doel van een phishing test is dat uw medewerkers de gevaren van phishing beter leren herkennen en zich veiliger gaan gedragen.

De MKB Phishingtest is een initiatief van Ministerie van Economische Zaken & Klimaat, Politie, het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (het CCV), het Regionaal Platform Criminaliteitsbeheersing (RPC) en Platform Veilig Ondernemen (PVO). Meer informatie.

Meld je aan