Innovatieve mkb-bedrijven kunnen zich nu aanmelden.

KVK roept alle innovatieve mkb-ondernemers in Nederland op zich aan te melden voor de KVK Innovatie Top 100 2024, de grootste innovatie-etalage van Nederland. De innovaties worden onder andere beoordeeld op originaliteit, groeipotentie, duurzaamheid en impact voor de branche en de samenleving. Het product of de dienst dient op de markt te zijn gebracht. Inschrijven kan tot en met 1 augustus via www.kvkinnovatietop100.nl.

Nieuw is dat ondernemers zich inschrijven voor één van vijf categorieën: Circulaire Economie, Energietransitie, Arbeidsmarkt en Samenleving, Voeding, Water en Infrastructuur of Gezondheid en Zorg. Per categorie worden twintig finalisten benoemd en drie winnaars gekozen (goud, zilver en brons).

Vakjury’s

Elke categorie heeft zijn eigen vakjury. Deze juryleden zijn op de hoogte van de laatste innovaties op de markt en hebben relevante kennis om de innovaties te beoordelen. In oktober worden de 100 bedrijven en hun innovaties gepresenteerd aan het Nederlandse publiek en in november, tijdens het KVK Innovatie Top 100 Event, wordt duidelijk wie de drie winnaars per categorie zijn. KVK maakt dan ook bekend welke ondernemer zich het meest innovatieve mkb-bedrijf van Nederland mag noemen en het stokje van Ferr-Tech overneemt.

Kroon op het werk

Judith le Fèvre, CEO van Ferr-Tech over de KVK Innovatie Top 100: “Met trots en passie voor innovatie hebben we vorig jaar de titel ‘Meest innovatieve mkb-bedrijf van Nederland’ van KVK in ontvangst mogen nemen. Deze erkenning is niet slechts een bekroning van ons harde werk, maar ook een belofte voor de toekomst. De prijs heeft nieuwe deuren geopend, onze innovatie stevig op het podium gezet, maar ook ons geloof in de kracht van innovatie versterkt. Het heeft ons team veel energie gegeven, nog sterker verbonden en geïnspireerd om te blijven experimenteren en innoveren met als doel een bijdrage te leveren aan het steeds groter wordende probleem van schoon waterschaarste.”

Noord-Holland koploper

Noord-Holland was in de 18e editie van de KVK Innovatie Top 100 met 22 bedrijven het best vertegenwoordigd, gevolgd door Zuid-Holland met 20 bedrijven en Noord-Brabant met 17 bedrijven. Na de agrofood (17 innovaties) was een groot deel van de innovaties afkomstig uit de ICT-sector (16) en de zorgsector (16). Aan de KVK Innovatie Top 100 is bewust geen (geld)prijs verbonden. De kracht van het initiatief is te laten zien waartoe het Nederlandse midden- en kleinbedrijf in staat is.

AANMELDEN